Blåbärsmuffins

Yngsta dottern kastade sig ut i köket och experimenterade fram det här receptet, med lika delar erfarenhet från sockerkaksbak och entusiasm. För vanilj är ju gott och blåbär är gott, då borde blåbärjsvanilj vara jättegott – eller hur? Logiken fungerade klockrent i det här fallet! Pudra eventuellt över lite florsocker på toppen, så ser de riktigt bageribakade ut!

Blåbär, en av skogens främsta läckerheter, är underbart i bakverk.

Blåbärsmuffins

Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 10 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 25 g smör smält
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl blåbär frysta, otinade
  • 4,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225° grader.
  • Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
  • Tillsätt det smälta margarinet. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i blåbären .
  • Fördela jämt i stora muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder. Den kortare tiden för ljusare muffins, längre om du vill ha dem mörkare.

Rulla till toppen