Den milda och lite krämiga borlottibönan gör sig utmärkt i soppa. Fast det riktiga lyftet får soppan först när man smulat ner getosten, eller fetaosten om man föredrar det. Osten är den veritabla pricken över i:et, det där lilla extra som gör soppan mer än god. SoupMakerns program för soppa med bitar i mixar inte soppan, så löken och paprikan måste hackas ner i den storlek du vill ha dem i på skeden sedan. Det går också att byta hälften av bönorna mot kokade linser, eller byta bönsort för att få lite omväxling.

Om man väljer getost eller fetaost är en fråga om tycke och smak.

Bönsoppa med getost

Måltid: Huvudrätt, Soppa
Kök: Fusion
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 240 g borlottibönor avrunnen vikt
  • 7 dl buljong
  • 0,5 st paprika i bitar
  • 0,5 st gul lök grovhackad
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 50 g getost
  • basilika

Instruktioner

  • Hacka löken och paprikan grovt. Lägg i alla ingredienser i SoupMakern.
  • Välj programmet för soppa med bitar i, det tar 20 minuter.
  • Smula ner getost eller fetaost i soppan och strö några nypor basilika över alltihop strax före servering.
  • Servera med ett grovt bröd.