Broccoli- och ädelostsoppa

Servera den här gröna ljuvligheten med extra ädelost och krutonger för maximal njutning. Styrkan på ädelosten kan väljas efter tycke och smak, men våga gärna välja en av det lite starkare slaget.

En underbar smakexplosion som går att variera efter behov. Använd Stilton eller en mogen Gorgonzola för bästa resultat.

Broccoli- ädelostsoppa

Måltid: Soppa
Kök: Sverige
Tillagningstid 24 minuter
Kalorier: 215kcal
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 360 g Broccoli små buketter
  • 70 g ost typ Kvibille gräddädel
  • 70 g gul lök delad
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1,5 msk olivolja extra

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser utom olivoljan i SoupMakern och välj programmet för slät soppa.
  • Ringla över en halv matsked olivolja över soppan strax före servering.

Anteckning

Energifördelning (en portion):
Fett: 14 gram
Protein: 10 gram
Kolhydrater: 7 gram
Kcalorier: 205 / portion

Nutrition

Kalorier: 215kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 9g | Fat: 13g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Kolesterol: 19mg | Natrium: 467mg | Kalium: 554mg | Fiber: 3g | Socker: 8g | Vitamin A: 1200IU | Vitamin C: 149.3mg | Kalcium: 220mg | Järn: 1.6mg

En av de godaste sopporna jag provat hittills.

Rulla till toppen