En äkta coleslaw ska egentligen ha majonnäs i dressingen, men om man inte tycker om smaken eller vill ha en dressing med lite mer fräschör kan man utesluta den. Dijonsenapen däremot är svår att byta bort, men tycker du att den blir för dominant kan du minska den till hälften.

En god coleslaw passar lika bra till helt kött som till en stor hamburgare eller grillspett.

Coleslaw

Måltid: Tillbehör
Kök: USA
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 150 g vitkål avrunnen och saltad
  • 50 g morot riven
  • 2 msk gräddfil
  • 2 tsk fransk senap osötad
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  • Finstrimla vitkålen med mandolin eller osthyvel. Lägg i ett durkslag och strö över saltet. Låt dra en stund innan du börjar krama vätskan ur vitkålen.
  • Riv moroten och blanda med vitkålen. Fortsätt krama ur vätska. Ju mer noga du är i det här momentet ju mindre slaskig och rinnig coleslaw får du.
  • Blanda senap och gräddfil tillsammans med vitkålen och moroten. Blanda väl och låt stå kallt till servering.
  • Står sig ungefär lika länge i kylen som en öppnad förpackning gräddfil.