Enchiladas med räkfyllning

Jag samlar på recept på snabblagad god mat för tillfällen då man har bråttom, och gränsen för snabbt går för mig vid 30 minuter effektiv tid i köket från start till servering. Fast, givetvis, ju snabbare ju bättre. Den här rätten är ett gränsfall, eftersom den går att förbereda och sedan bara ställa in i ugnen och gratinera när det är dags. Den kan alltså vara fruktansvärt snabb att få klar, om man gjort förarbetet. Annars är den bara snabb.

Habanerosåsen jag använder i receptet är väldigt stark, prova lite på en fingerspets först innan du använder den för den har potential att förstöra hela maträtten. Jag rekommenderar den för att den är god och stark, men vill samtidigt varna för exakt samma egenskaper.

Snabblagade goda enchiladas fulla med smaskigheter.

Enchiladas med räkfyllning

Måltid: Huvudrätt
Kök: Mexico
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 5 st tacobröd
  • 2 msk hummerfond
  • 500 g keso
  • 400 g räkor skalade
  • 1 kruka dill
  • 250 g ost texmex
  • 1 msk habanerosås se länken ovan

Instruktioner

  • Klipp ner dillen i keson. Blanda ner fond och de skalade tinade räkorna. Om du väljer lättkeso kan det bli ganska fuktigt.
  • Fördela fyllningen i mitten på de fem bröden så att du kan rulla ihop dem som rullar och lägg med skarven ner i smord form.
  • Bred på lite av såsen och strö över osten.
  • Gratinera mitt i en 225°C varm ugn i cirka 10-15 minuter, tills osten smält och börjar få färg.
  • Serveras varm till en ljus öl.
Rulla till toppen