Mat får gärna vara färgrik, och det är en beskrivning som passar väldigt bra på den här omeletten – röd paprika och tomat, grön broccoli, gul majs. Med en möjlig reservation för majsen kan alla grönsakerna hittas i en vanlig svensk trädgård med tillhörande liten täppa. Alla grönsakerna till trots går det av uppenbar anledning inte att kalla den vegetarisk eftersom den innehåller ägg.

En detalj som är viktig att komma ihåg är att den ska stekas på svag värme under lock. Omeletten kommer att bli tjock (vilket givetvis är avhängt på hur stor stekpanna du använder) men när ovansidan stelnar är det fritt fram att hugga in. Har du då stekt på för hög värme är det en överhängande risk att botten har hunnit bli bränd.

En verkligt färgglad omelett med en uppsjö av olika grönsaker. Den kan dock inte kallas för vegetarisk eftersom den innehåller ägg.

Grönsaksomelett

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 200 g Broccoli
  • 75 g paprika Röd
  • 50 g tomat Urkärnad
  • 140 g majs
  • 1 röd lök
  • 1 dm purjolök
  • smör Till stekning
  • 1 tsk svartpeppar Grovmalen

Instruktioner

  • Skala och hacka röd lök och purjolök.
  • Koka broccolin lätt. Om det känns nödvändigt, dela buketterna i mindre bitar så att de bli lätta att äta.
  • Kärna ur och finhacka den röda paprikan.
  • Dela tomaterna i klyftor och ta bort den slaskiga mittendelen med kärnorna. Hacka det kvarvarande tomatköttet i ganska små bitar. Kom ihåg att skalet ska vara kvar så att bitarna håller ihop vid tillagningen.
  • Ta en stor bunke och blanda broccoli, paprika, tomater och majs. Knäck därefter ned äggen i bunken. Häll ner svartpepparn i bunken och rör om så att grönsakerna blandas ordentligt med äggsmeten.
  • Stek röd lök och purjolök tills det mjukar. Häll sedan ner äggblandningen från bunken och rör om så att löken blandas med resten av äggsmeten.
  • Stek på svag värme under lock till ovandelen av omeletten har stelnat