Medan säsongen för jordgubbar ännu inte är slut kan man passa på att göra sin egen jordgubbssylt, till festliga tillfällen. Smaken blir helt annorlunda än den köpta, i mitt tycke mycket godare eftersom det verkligen smakar jordgubbar om sylten!

I det här receptet kompletterar jag med lite kanel för lite pepprighet och en citron för mer syra.

Jordgubbssylt med kanel

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 1 timme 20 minuter
Portioner 1 l
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 600 g jordgubbar rensade och snoppade
  • 3 dl socker
  • 1 kapsyl Atamon
  • 0,5 flaska pektin
  • 2 st kanelstång
  • 1 st citron saften

Instruktioner

  • Rensa, skölj och snoppa bären. Dela de största bären. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret, citronsaften och kanelen och låt bären safta till sig ordentligt, knappt en timma.
  • Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter. Ta av från värmen, ta upp kanelstängerna och tillsätt pektinet. Följ instruktionerna på flaskan om det står att du ska göra annorlunda.
  • När sylten börjat svalna något kan du hälla i atamon och därefter hälla upp sylten på väl rengjord burk.