Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som många säkert ätit, eller vägrat äta som barn. Om du vill kan du fräsa gul lök och blanda ner i vitkålen innan du börjar bygga ihop själva puddingen. Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon.

Kålpudding
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
Den finaste vitkålen behöver inte förkokas, istället fräser du den hackade kålen direkt i pannan tillsammans med lite smör och ljus sirap.
Kålpudding
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
Den finaste vitkålen behöver inte förkokas, istället fräser du den hackade kålen direkt i pannan tillsammans med lite smör och ljus sirap.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt svalna.
  2. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175°.
  3. Lägg blandningen i en ugnssäker form, varva kål och köttfärs i flera lager. Häll över fonden. Om du använder buljongtärning måste du lösa upp buljongen i lite vatten först och hälla över buljongen över kålpuddingen.
  4. Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min. Känn efter med en provsticka för att känna efter när puddingen är klar.
Receptanteckningar

Energifördelning (en portion):
Fett: 12 gram
Protein: 23 gram
Kolhydrater: 13 gram

Kcalorier: 258 / portion


Andra spännande recept: