Det gäller att planera tillbehör efter den mat som ska serveras, men om du har för avsikt att servera dessa konjakssyltade rönnbär får du ta i från tårna för att inte rönnbären ska dominera fullständigt. Grillat kött med en kryddig glaze är det mest uppenbara, men med lite fingertoppskänsla och mindre rönnbär på gaffeln passar det även med kyckling.

Rönnbär som syltats med konjak är ett tillbehör som kräver en kraftfull köttbit.

Konjaktssyltade rönnbär

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 500 g
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 1 liter rönnbär frysta, rensade och sköljda
  • 600 g strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konjak

Instruktioner

  • Blanda rönnbär, socker och vatten i en kastrull.
  • Låt blandningen koka långsamt tills bären är mjuka.
  • Skumma sylten och separera vätskan från bären (men se till att behålla både vätska och bär) med ett durkslag. Häll ner bären i en väl rengjord burk.
  • Häll ner konjaken i rönnbärsvätskan under omrörning och fortsätt att röra en kort stund.
  • Häll konjaksvätskan över bären och förslut burken. Förvara burken mörkt och svalt.