Laxwok

Lax går alldeles utmärkt att woka, om du skär relativt stora fyrkanter och inte rör för mycket i woken medan laxen tillagas. Därför är det bra om grönsakerna är i stort sett klara när du vänder ner laxen. Med lite tajming och finess blir det här en underbar wok som passar alldeles utmärkt till ett doftande ris eller nudlar.

Laxwok
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
En thaiinspirerad wok med massor av smak och hetta, om du väljer en starkare chili.
Laxwok
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
En thaiinspirerad wok med massor av smak och hetta, om du väljer en starkare chili.
Portioner Tillagningstid
4portioner 20minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20minuter
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Hetta upp oljan i woken. Dela laxen i kuber. Finhacka citrongräset och vitlöken. Fräs i olivoljan.
  2. Häll i grönsakerna och woka dem nästan klara.
  3. Smaksätt grönsakerna med sesamolja, ostronsås, soja och chili.
  4. Lägg i laxbitarna i woken och vänd ner dem försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Peta med provsticka i laxbitarna, när de delar sig lätt är de klara.
  6. Serveras till nudlar eller ris.
Receptanteckningar

Energifördelning (en portion):
Fett: 32 gram
Protein: 24 gram
Kolhydrater: 6 gram

Kcalorier: 410 / portion


Andra spännande recept: