Äntligen fick jag till det. Jag har velat göra en New York Cheesecake ganska länge, men det har inte velat sig av olika anledningar. Av alla cheesecakes jag gjort kan det här mycket väl vara den absoluta favoriten. Det säger jag å andra sidan nästan varje gång jag gjort cheesecake.

Äntligen.

New York Cheesecake

Måltid: Efterrätt
Kök: USA
Tillagningstid 1 timme 10 minuter
Portioner 8 bitar
Skriv ut receptet

Ingredienser

Botten

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör
  • 3 msk socker

Fyllning

  • 400 g färskost Philadelphia naturell
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 0,5 dl citronsaft
  • 3 st ägg
  • Skalet från 1 citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150°. Krossa kexen i en skål. Smält smöret och blanda med kex och socker. Täck botten på en form med löstagbar kant, 24cm i diameter, med bakplåtspapper.
  • Täck botten och kanter med kaksmulet. Förgrädda i 10 minuter.
  • Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk. Vispa i äggen, ett i taget. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa saften ur citronen, mät till ca 0,5 dl. Vispa ner skal och saft i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.
  • Serveras med färska bär eller bara som den är.