Parmesanfyllda pizzasticks

Vad gör man när man ska göra hemmagjord pizza och upptäcker att man har deg kvar? Man svänger ihop pizzasticks som man kan sitta och knapra på, antingen i väntan på pizzan om du väljer att grädda sticksen först, eller som tillbehör till pizzan.

I det här receptet använder jag pizzadeg som vi gör själva (du hittar receptet här). När jag glömmer att vi bara ska göra en bakplåtsstor pizza blir hälften av degen kvar, då testade jag att använda den överblivna degen för det här receptet. Det är därför som jag bland ingredienserna skriver 0,5 pizzadeg, vilket är bra att komma ihåg när du gör degen.

Här strösslar jag flingsalt som är smaksatt med vitlök överst, men om du vill är det fritt fram att använda andra trevliga kryddor som oregano eller varför inte dill?

Ett prima tilltugg till pizzan.

Pizzasticks

Måltid: Tillbehör
Kök: Italien
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 0,5 pizzadeg Se separat recept
  • 30 gr Parmesan Riven
  • olivolja
  • flingsalt Gärna smaksatt

Instruktioner

  • Kvala ut degen tunt och försök att få den så rektangulär som möjligt för att använda så mycket av degen som möjligt. Det kan vara nödvändigt att trimma kanterna med en kniv så att degen blir rektangulär.
  • Riv parmesanosten och fördela den jämnt över halva dagen. Vik sedan över den andra halvan av degen så att den täcker osten.
  • Vik de tre öppna sidorna så att du inte har några glipor där parmesanen kan slinka ut. Kavla därefter den vikta degen med parmesanfyllningen så att den blir så tunn som möjligt. Försök även här att få den utkavlade degen så kvadratisk som möjligt.
  • Flytta den utkavlade degen till en bakplåt som du har lagt ett smörpapper på. Pensla degen med ett tunt lager olivolja och strö flingsaltet över.
  • Placera plåten mitt i ugnen och grädda i 250 grader i 10 minuter.
  • Ta ut plåten och låt kreationen svalna en aning. Skär den sedan i 2-3 centimeter breda bitar och servera dem gärna medan de fortfarande är ljumma.

Rulla till toppen