Pavlovarulltårta

Varför inte rulla ihop det goda, och servera den klassiska efterrätten som en rulltårta istället? Marängtårtan fick sitt namn från den ryska ballerinan Anna Pavlova någon gång på 1920-talet då hon bodde både i Australien och på Nya Zeeland. Båda länderna gör anspråk på att vara ursprungsland, och båda länderna har Pavlovatårtan som nationalrätt. Jag serverar den här som en ihoprullad ljuvlighet som passar utmärkt till kaffet.

Tänk på att inte lägga kiwin på grädden förrän precis före servering då kiwi innehåller ett enzym som bryter ner proteinet i grädden och gör den slaskig.

Pavlovarulltårta
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
Börjar med en marängbotten, men lägg ut marängen i en form som passar rulltårta. Marängen ska vara krispig på utsidan men mjuk och seg på insidan, och toppas med färska bär, vanligtvis jordgubbar och kiwi.
Pavlovarulltårta
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
Börjar med en marängbotten, men lägg ut marängen i en form som passar rulltårta. Marängen ska vara krispig på utsidan men mjuk och seg på insidan, och toppas med färska bär, vanligtvis jordgubbar och kiwi.
Portioner Tillagningstid
10portioner 20minuter
Portioner
10portioner
Tillagningstid
20minuter
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och vik upp kanterna så det bildas en form 30 x 40 cm.
  3. Vispa äggvitor och ättika i en ren och torr skål tills det blir som raklödder.
  4. Tillsätt hälften av sockret, lite i taget under fortsatt vispning.
  5. Blanda resten av sockret med majsstärkelse och vaniljsocker. Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget.
  6. När allt socker är tillsatt och det är ett hårt skum, breds smeten ut på bakplåtspappret.
  7. Grädda mitt i ugnen tills ytan fått lite färg, ca 15-20 minuter.
  8. Ta ut långpannan, sockra lite på kakan och stjälp upp på bakplåtspapper. Dra bort papperet och låt kakan svalna.
  9. Vispa grädden till ganska hårt skum. Ta undan lite av grädden till att dekorera med och bred resten över kakan. Fördela skivade jordgubbar över.
  10. Rulla samman ganska löst och lägg på ett serveringsfat. Spritsa gräddrosor och dekorera med små hela jordgubbar.

Andra spännande recept: