För mycket och för lite skämmer allt, sägs det och när det gäller pizza är det verkligen värt att tänka på. För mycket topping, eller för lite, gör pizzan obalanserad och inte lika god som den hade kunnat vara. Tomatsåsen blir ännu lite godare om du använder din egen smaksatta olivolja. Givetvis serverar du pizzasallad till också.

Här hittar du recept på pizzadegen, den räcker till två stora pizzor som är nog till fyra personer. Om du inte behöver hela degen på en gång har du två val: antingen sparar du den andra halvan i kylen i väl försluten påse, om du ska använda den inom något dygn, eller så fryser du ner den. Tänk på att ta upp den i god tid innan du ska använda den, den tål inte att snabbtina.

Tre sorters salami trängs på denna fullmatade pizza.

Pizza med tre sorters salami

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 1 stor pizza
Skriv ut receptet

Ingredienser

pizzatopping

  • 125 g mozzarella
  • 50 g ungersk salami
  • 50 g vitlökssalami
  • 50 g pepperonikorv
  • 100 g riven ost
  • 5 st champinjoner
  • 1 ask senapskål

tomatsås

  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • salt och peppar
  • oregano, basilika färska blad

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Smaka av så den inte blir för klen.
  • Kavla ut degen tunt, lägg på bakplåtspapper om du använder vanlig plåt.
  • Bred ut ett lager tomatsås, strö över den rivna osten och champinjonerna. Bred ut de olika sorternas salami jämt fördelade över pizzan.
  • Lägg på mozzarellan sist av allt. Grädda 8-10 minuter ganska högt upp i ugnen, tills pizzan fått fin färg.
  • Strö över senapskålen strax före servering.