Ugnspannkaka (grundrecept)

Ett stycke klassisk husmanskost, en räddare i nöden när man har bråttom som dessutom är lätt att variera och piffa till. Serveras med fördel med något salt, typ stekt sidfläsk eller extrarökig bacon och hemgjord lingonsylt! Ytterligare en fördel med det här receptet förutom att det är lättlagat och går fort att få klart är att det är få ingredienser och det innehåller inga konstiga saker, det mesta har man alltid hemma.

Ugnspannkaka (grundrecept)
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
En snabblagad trotjänare som är lätt att lyxa till.
Ugnspannkaka (grundrecept)
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Print Recipe
En snabblagad trotjänare som är lätt att lyxa till.
Portioner Tillagningstid
4portioner 45min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
45min
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda mjölet med socker och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet. Rör ner äggen.
  3. Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter, lägg ev. på en bit folie mot slutet om ytan får för mycket färg. Beroende på ugn kanske du måste låta den stå inne så länge som 40 minuter, peta på den mot slutet av tillagningstiden för att kontrollera att den stelnat ordentligt och är genomgräddad.
  5. Låt vila i 5 minuter innan servering.

Andra spännande recept: