Tzay är en ny bekantskap för mig. Det är, i det här fallet, sojaproteinbitar som går att använda på samma sätt som man skulle ha använt kycklingbitar i samma storlek. Det är ett svenskt varumärke jag helt lyckats missa, de har funnits sedan 2002! Jag är inte helt säker på att jag skulle märka att det inte var kyckling i woken om jag inte visste vad jag använt för ingredienser.

Fega inte med kryddorna så har du en smaskig, vegetarisk rätt!

Veggowok

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 250 g Sojabitar Tzay soy bits
  • 450 g wokgrönsaker Spicy Zanjou
  • 300 g kelpnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära malen
  • 1 tsk lökpulver
  • 0,5 msk kalvfond

Instruktioner

  • Hetta upp oljan och woka grönsakerna i den heta oljan. Tillsätt de djupfrysta sojabitarna.
  • Skölj nudlarna medan sojabitarna tinar i woken. Krydda woken med ingefära, vitlök och lök.
  • När sojabitarna tinat och är genomvarma är det dags att tillsätta nudlarna och vända dem ordentligt i såsen, är det för lite vätska kvar kan man tillsätta 1dl vatten.
  • Sänk värmen på slutet om det riskerar att börja brännas, men se till att allt blir genomvarmt och servera rykande hett.
  • Smaka av med alt och peppar om det behövs. Även chili, cayennepeppar och/eller paprikapulver är gott att krydda såsen med.