Ost

Ost är gott och det finns mängder av olika sorter som går att använda till massor av saker. Några av de godaste ostarna har en odör som kan få näshåren att blekna och åter andra ostar har ett utseende som är minst sagt egendomligt. Man kan ha färskost i efterrätter, riven ost till texmexrätterna, Parmesan att strö över pastan, Västerbotten i paj, ostpanering, osttäcken – det finns nästintill en ost för varje tillfälle, så jag bestämde mig för att samla alla ostrecept på ett och samma ställe.

Västerbottenjärpar
Broccoligratäng
Västerbottenostpaj
Minipaj
Pasta med chilitomatsås och broccoli
Sparris- och parmesanostpaj
Fetawrap med babyspenat och ärtskott
Kasslerpaj
Blomkålsgratäng
Broccoli- ädelostsoppa med morot
Pasta med kyckling, basilika och feta
Fetawrap med babyspenat och ärtskott
Broccoligratäng
Melonsallad med fetaost
Parmesankryddad färskost
Vegetarisk lasagne
Grillad sparris med parmesan
Mozzarella
Currydoftande köttfärspaj med paprikatäcke
Frittata med prosciutto
Ostgratinerad falukorv
BLT-wrap med ost