Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Morotskaka

Morotskaka

Morotskakan håller sig saftig längre än man kan tro tack…

Toscakaka

Toscakaka

Toscakakan blir snabbt en favorit vid fikat med sin saftighet…

Kokosbollar

Kokosbollar

Huvudingrediensen i den här bollen är kokos, tätt följd av…

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om…

Ananasmums

Ananasmums

Det är roligt att se äldsta dottern rumstera omkring i…

Vegetarisk sötpotatiscurry

Vegetarisk sötpotatiscurry

Sötpotatis är väldigt gott tillsammans med curry, men om du…

Bananchokladbollar

Bananchokladbollar

Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i…

Ischoklad med mint

Ischoklad med mint

After Eight ger en fylligare mintsmak än pepparmintdroppar, som har…

Päronknyten

Päronknyten

Ett frasigt smördegsknyte med saftig päronfyllning, det är det svårt…

Chokladbollar för vuxna

Chokladbollar för vuxna

Chokladbollar är gott, och jag har noterat att det nästan…

Kärleksmums

Kärleksmums

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här…

Kokossemla

Kokossemla

Kokos i degen ger en aningen fastare bulle som smakar…

Rulla till toppen