Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om…

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Ingefära, chili, vitlök och kokosmjölk ger den här pastasåsen ett…

Cheesecake med ananas och choklad

Cheesecake med ananas och choklad

Vad gör man när man får ett förkläde i handen…

Hallonbullar med kokos

Hallonbullar med kokos

Hallon och kokos fungerar bra som fyllning i bullar, men…

Kokossemla

Kokossemla

Kokos i degen ger en aningen fastare bulle som smakar…

Saffransblomkål

Saffransblomkål

Saffran, granatäpple, kokosmjölk och blomkål. Smakerna exploderar i munnen i…

Vegetarisk thaiwok

Vegetarisk thaiwok

I veggowoken trängs sojabitarna med helt andra smaker än den här…

Chokladbollar för vuxna

Chokladbollar för vuxna

Chokladbollar är gott, och jag har noterat att det nästan…

Torsk i saffran och kokos

Torsk i saffran och kokos

Eftersom fisken går väldigt fort, sås och fisk blir färdig…

Päronkaka med havrebotten

Päronkaka med havrebotten

Päron är en underskattad frukt när det gäller bakverk, kanske…

Rulla till toppen