Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Päronkaka med havrebotten

Päronkaka med havrebotten

Päron är en underskattad frukt när det gäller bakverk, kanske…

Ananasmums

Ananasmums

Det är roligt att se äldsta dottern rumstera omkring i…

Kokossoppa

Kokossoppa

Ingefära, kokos och curry ger denna krämiga soppan härlig smak,…

Saffransblomkål

Saffransblomkål

Saffran, granatäpple, kokosmjölk och blomkål. Smakerna exploderar i munnen i…

Indisk ananaskyckling

Indisk ananaskyckling

Det smidiga med att laga mat i en actifry är…

kladdkaka

Kladdkaka med gojs

Läcker och mäktig chokladtårta utan tillsatt socker som blir sympatiskt…

Vita vinbärspaj med kokos

Vita vinbärspaj med kokos

Ett bra vinbärsår gäller det att passa på att göra…

Kärleksmums

Kärleksmums

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här…

Bananchokladbollar

Bananchokladbollar

Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i…

Toscakaka

Toscakaka

Toscakakan blir snabbt en favorit vid fikat med sin saftighet…

Rulla till toppen