En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733-1811), sägs det. Tomatpuréns vara eller inte vara är omtvistad, men jag tycker om den så den får vara med. Svampen däremot kan jag ha och mista, vanligtvis hoppas jag över den. Dessutom föredrar jag potatis framför ris till min stroganoff!
Biff Stroganoff
Tillagningstid 40 minuter
Kalorier: 227kcal
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 500 g lövbiff
- 1,5 dl crème fraiche
- 2 dl gul lök
- 1 msk smör
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk fransk senap
- 1 dl vatten
- 1 tsk citron saften
Instruktioner
- Strimla köttet och hacka löken.
- Värm upp en stekpanna med margarin eller smör på medelhög värme.
- Stek köttet ett par minuter. Lägg i lök och låt det stekas tillsammans.
- Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré och senap. Häll på vattnet. Låt puttra i cirka 20 minuter.
- Tillsätt crème fraiche och låt puttra någon minut till.
- Smaka av med en liten skvätt citronsaft.
Nutrition
Kalorier: 227kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 28g | Fat: 9g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0.2g | Enkelomättat fett: 1g | Kolesterol: 64mg | Natrium: 317mg | Kalium: 112mg | Fiber: 1g | Socker: 5g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 8.3mg | Kalcium: 50mg | Järn: 3.1mg