Våfflor kan smaksättas precis som pannkakor och plättar. Det krävs lite experimenterande förstås, innan man hittat sina favoriter. Det här är en av mina: saffranvåfflor! De går åt försvinnande snabbt, de hinner nästan inte lämna någon kondens på tallriken alls faktiskt.

Saffransvåfflor med ägg
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 10 st
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 100 g smör smält, avsvalnat
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 5 dl mjölk
- 2 st ägg
- 1 g saffran två paket
Instruktioner
- Smält smöret. Låt det svalna. Kyl inte smöret snabbt, då blandar det sig sämre med smeten och fastnar lättare.
- Mät upp mjölet i en skål. Blanda i bakpulver och salt. Gör en liten grop i mitten och häll i lite mjölk. Rör ut den i mjölet. Fortsätt tillsätta mjölk och röra ut den i gropen tills det inte finns någon grop kvar och mjölken är slut, och du har en slät smet.
- Tillsätt det svala smöret, saffran och äggen. Inför första stekningen i våffeljärnet kan du smörja med lite extra smör, efter det kommer det inte att behövas, smöret i smeten kommer att smörja laggen.
- Mät upp cirka en deciliter smet och grädda gyllengula våfflor.
- Servera nygräddade våffelhjärtan med enligt något av förslagen på temasidan.