Havreotto är risotto på svenska, havre ersätter riset och den här gången valde jag att smaksätta havreotton med rödbeta. Dels för smakens skull men också för den fantastiska färgen! En lagrad herrgård går precis lika bra som parmesan, om du vill ta det helsvenska temat ett steg till.

Färgexplosionen från rödbetan gör rätten extra spännande!

Havreotto med rödbeta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Kalorier: 502kcal
Portioner 3 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 130 g rödbetor råa, skalade
  • 3 dl mathavre
  • 4,5 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1,5 dl Parmesan

Instruktioner

  • Skala och riv rödbetorna, Blanda röbetorna med havren, vattnet och buljongtärningen. Låt sjuda i 12-15 minuter eller tills allt vatten är borta.
  • Rör ner osten precis före servering.

Nutrition

Kalorier: 502kcal | Carbohydrates: 70g | Protein: 24g | Fat: 15g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 4g | Kolesterol: 12mg | Natrium: 804mg | Kalium: 452mg | Fiber: 11g | Socker: 1g | Vitamin A: 2% | Kalcium: 26% | Järn: 27%