Ibland behöver man en god förrätt men man vill inte slava i köket i en halv evighet. Då är kikärtssoppa ett säkert kort. Servera den till ett fräschtLäs mer…

Allting blir godare med bacon, sägs det. I det här fallet är det tomatsåsen som hottas upp med lite bacon, har du inte tillgång till extrarökig bacon kanLäs mer…

När sommarsolen steker är man inte alltid på humör att äta varm mat, vilket gör att en pastasallad passar utmärkt. Det går till och med att använda överblivenLäs mer…

Ge en extra rökig smak på exempelvis hamburgaren med den här glazen, som både ger en trevlig rökighet och en passande baconsmak. Den blir dock inte lika flytandeLäs mer…

Vad gör du om du blir sugen på en grillad med mos, korvmoj-style men utan att ha en korvmoj i närheten som är öppen? Du gör din egenLäs mer…

En fin bit torskrygg är svår att misslyckas med, särskilt om man gör den i ugnen. Allt det gottiga stannar kvar i fisken och i såsen, och detLäs mer…

Oavsett om du hade tänkt dig ett matigt mellanmål, en komplett allt-i-ett-frukost eller ett smidigt tillbehör till picknicken är baconmuffins en väldigt god idé som är lika godLäs mer…

Den här rätten började som en Pasta Alfredo, men eftersom jag är svag för bacon började jag förstås ändra i receptet nästan det första jag gjorde och tillsatteLäs mer…

Mörk choklad och bacon, låter det som en vettig kombination? Jag håller med om att första intrycket är att det måste handla om ett aprilskämt, men efter attLäs mer…

Istället för att använda fina kycklingbröst till det här kan man använda ”innerfilé”, de där små slamsorna som blir över när man putsat bröstköttet. En fryst påse sådanaLäs mer…

Det måste inte vara krångligt att göra fyllda kycklingbröst. Det finns två tekniker man kan använda som jag kommit på hittills, antingen delar man brösten i plattare ”schnitzel-liknande”Läs mer…

Ibland har man mer bråttom än vanligt att sätta maten på bordet, och då är spaghetti med köttfärssås en trotjänare. Lite spännande kryddor, färska örter och fetaost lyfterLäs mer…

Allting blir godare med bacon, sägs det. När det gäller gratäng på broccoli stämmer det åtminstone, lite bacon som inte stekts allt för hårt ger en härlig sälta.Läs mer…

Baconpasta är en rätt som går väldigt fort att göra om man klarar av att göra flera saker samtidigt. Om man däremot behöver göra ett moment i tagetLäs mer…

Levergryta är en rätt som ganska många rynkar på näsan åt, men nästan lika många älskar det. Det är en rätt väl värd tiden och besväret att läraLäs mer…

Det mesta blir gott med bacon, och en baconwrap är en trevlig omväxling till lunch i juletider. Välj extrarökt bacon till din wrap, för maximal smak. Vill duLäs mer…

Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt bacon och kryddorna blir den ändå väldigt smakrik. Tänk bara på att det fastnar en hel del äggLäs mer…

Eftersom jag avviker från grundreceptet borde jag kanske kalla den Pasta Carbonästan, jag har till exempelvis inte dränkt pastan i trögflytande sås och det råa ägget lyser medLäs mer…

BLT (bacon, lettuce and tomatoe) är ett koncept som fungerar i nästan alla sammanhang. En vällagrad ost sätter lite sprätt på smaklökarna, men vill du ha ännu merLäs mer…

Den här rätten tillhör en av de klassiska rätterna när vi pratar fransk husmanskost. Rätten har enkla rötter, den kommer från det franska bondesamhället, men har sedan dess lyfts till att ansesLäs mer…

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns i var mans hem i olika versioner. En del serverar den med löksås, andra med brunsås. Många villLäs mer…

Tagliatelle al ragu

En äkta ragu, så som den görs i Bologna. I Sverige kallas den för Pasta Bolognese i lunchrestaurangerna. Den äts nästan alltid tillsammans med äggpasta som tagliatelle. Om man villLäs mer…