En morotskaka är aldrig helt fel på fikabordet och den här är det strykande åtgång på. Välj den vanliga, fullfeta varianten av färskost. Vi använde helt vanliga naturellLäs mer…

Ibland får man en aha-upplevelse, även om det bara är en liten detalj. Jag drabbades av en sådan när kocken Paul Svensson i ett program i SVT tyckte attLäs mer…

Mjuk pepparkaka känns ganska juligt, men den får en gnutta extra julighet om den även innehåller ett drag av apelsin. Här har jag med flit valt att användaLäs mer…

Nyckelingrediensen i det här receptet är konjaksmarinerad saffran med mandelmassa som god tvåa. Kakan gräddas med fördel långt ner i ugnen på lite lägre temperatur så att denLäs mer…

Om man har ett bra grundrecept på sockerkaka kan man göra mycket gott till kaffet. Det är enkelt, relativt snabbt och innehåller inga komplicerade ingredienser. Om du använderLäs mer…

Morotskakan håller sig saftig längre än man kan tro tack vare morötterna, som även bidrar med en angenäm sötma. Florsockret som ska vara i frostingen klumpar sig fultLäs mer…

Apelsin och choklad fungerar fantastiskt bra ihop. Om du grovhackar chokladen får du lite större goda bitar i smeten, som ger en trevlig kontrast och annorlunda textur. VågaLäs mer…

Apelsinen är ingen naturligt förekommande frukt, utan en korsning mellan andra citrusfrukter och oftast ympas fruktbärande grenar på en annan stam för att få exakt den frukt somLäs mer…

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här kakan som snoddas, mockarutor, chokladrutor eller kokosrutor? Oavsett vilket så gjorde mellandottern följande recept och det blev såLäs mer…

Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är det med muffins och hemmagjort äppelmos. Kombinationen blev sällsynt lyckad, vi hann faktiskt inte paketera dem förrän deLäs mer…

Det är roligt att se äldsta dottern rumstera omkring i köket, särskilt som det saknades ingredienser till det recept hon hade tänkt följa. Det ställer en hel delLäs mer…

Mängden muffins du får ut av det här receptet varierar till viss del beroende på vilka formar du använder. Här använde Jennifer de stora muffinsformarna, den största modellenLäs mer…

Amerikanska pannkakor är tjocka plättar och det här receptet är väldigt snabblagat. Du har plättarna på bordet inom en halvtimma från det att du börjar vispa, om dinLäs mer…

En gammaldags svensk äppelkaka serveras ljummen med hemgjord vaniljsås som är något helt annat än de man kan köpa. Ägg och socker vispas luftigt, därefter vänder man ner deLäs mer…

Yngsta dottern kastade sig ut i köket och experimenterade fram det här receptet, med lika delar erfarenhet från sockerkaksbak och entusiasm. För vanilj är ju gott och blåbärLäs mer…

Chokladsnittar hörde till mina favoriter när jag var liten. Nöttopparna låg inte långt efter, men chokladsnittarna var i en klass för sig och jag älskade att vara medLäs mer…

Brownies är den svenska kladdkakans amerikanska kusin, och den är i likhet med kladdkakan väldigt mäktig och smakrik. En brownie ska vara lite segare än kladdkakan, och när jagLäs mer…

En svag smak av citron ger de här våfflorna en egen karaktär. Kvarg passar grymt bra till den här sortens våffla, mycket bättre än grädde och sylt. ÄvenLäs mer…

Våfflor kan smaksättas precis som pannkakor och plättar. Det krävs lite experimenterande förstås, innan man hittat sina favoriter. Det här är en av mina: saffranvåfflor! De går åtLäs mer…

De godaste bananerna är lite svartfläckiga i skalet och ser för en del ut att vara en kvart från att vara övermogna. Kasta dem inte, skala dem iställetLäs mer…

Ett klassiskt recept som jag gissar varit med i Vår Kokbok ända sedan den gavs ut första gången 1951. Min version av boken är artonde upplagan, det finns flerLäs mer…

Varför har man en kaka döpt efter datorspelstidningen PC Gamer? För att göra en lång historia aningen mindre lång har deras vägar korsats. En sommar i början avLäs mer…

Ta den lilla extra tiden att dra skalet av plommonen, så att de saftar sig ordentligt i muffinsen medan de tillagas. De sprider sin sötma genom hela muffinsenLäs mer…

Stora chokladmuffins med högt proteininnehåll. Använd laktosfritt smör så blir de både gluten- och laktosfria. De är inte speciellt söta, den som vill ha det får tillsätta caLäs mer…

Muffins är gott. Använd muffinsplåt så håller formarna formen lättare om du använder stora formar. Eftersom jag har frysen full av vinbär måste jag ju testa att göraLäs mer…

Linser är snabb, smidig och god mat, och det finns mängder av olika sorter att välja mellan. Röda linser tappar lite av sin färg när man kokar dem,Läs mer…

Smaksätta naturell kvarg är helt okomplicerat, du tar en sylt eller någon saft du tycker om och rör ner i kvargen tills de blandat sig. I det härLäs mer…