Snabblagad, lätt lunchrätt med basilika, fetaost, vitlök och tomater. Det går alldeles utmärkt att byta fetaosten mot parmesan, lägga till avokado i soppan och mixa ner spenat omLäs mer…

Minestronesoppa hör till de där sopporna som skolmatsalen förstört för många, ändå tycker jag den hör till husmanskosten. Den här varianten av den italienska grönsakssoppan är tagen urLäs mer…

Det här är inte den ravioli som du hittar i konserver. Långt därifrån. En riktig ravioli är inte särskilt svår att göra, men det kräver ett visst tålamodLäs mer…

Spaghetti och köttfärssås måste ändå vara en av de enklaste och vanligaste rätterna i svensk husmanskost, trots det Italienska påbrået. Det finns antagligen lika många recept som detLäs mer…

Vi samarbetar gärna i köket, och det är nu för tiden inte självklart att det är frun i familjen som lagar maten och maken som bistår med handräckning.Läs mer…

Den här omeletten har en ganska bred blandning av smaker, från den smakrika parmesanen och prosciutton, till den betydligt mildare fetaosten och de söta tomaterna. Trots detta gifterLäs mer…

Det är en liten vetenskap att steka tonfisk tycker somliga. Beroende på fiskbitarnas tjocklek och stekpannans temperatur rekommenderas allt ifrån 30 sekunder per sida till 3 minuter. TonfiskenLäs mer…

Riktigt snabblagad och god, med en bra stavmixer kommer man långt om man vill göra soppa. Tomatsoppa är enkelt, i synnerhet om man har färska tomater hemma. ManLäs mer…

Den milda och lite krämiga borlottibönan gör sig utmärkt i soppa. Fast det riktiga lyftet får soppan först när man smulat ner getosten, eller fetaosten om man föredrarLäs mer…

Det enklaste sättet att ge extra smak åt maten är att använda en smaksatt olivolja, jag ser däremot ingen direkt anledning till varför jag ska betala en massaLäs mer…

Linssoppa är lätt att variera och både gott och nyttigt. Krossade tomater och finriven morot ger soppan en matigare struktur, krydda gärna extra med paprika och basilika.Läs mer…

De flesta stek- och grillkryddor jag hittat innehåller väldigt mycket salt. Så varför inte blanda sin egen kryddblandning, det är faktiskt betydligt enklare än det verkar. I detLäs mer…