För bästa resultat rekommenderar jag verkligen en bra kökstermometer, just fågel vill man väldigt gärna servera när den är klar och inte en minut tidigare och det kanLäs mer…

Älgfärs har väldigt mycket egen smak så det behövs inte jättemycket kryddor faktiskt för att det ska bli gott. Väljer du fullfeta produkter kan det bli väldigt mycketLäs mer…

Saffran, granatäpple, kokosmjölk och blomkål. Smakerna exploderar i munnen i det här receptet som är hämtat från en av våra stora livsmedelskedjor. Det enda jag uteslöt var enLäs mer…

En härlig, mustig kycklinggryta med mycket smaker utan att vara överdrivet stark. Perfekt i höstrusket, antingen till indiskt basmatiris eller vanligt vitt ris. Den är en bra matlåderättLäs mer…

Ibland behöver man en god förrätt men man vill inte slava i köket i en halv evighet. Då är kikärtssoppa ett säkert kort. Servera den till ett fräschtLäs mer…

När man börjar läsa om Gumbo på olika ställen inser man vilken otroligt flexibel maträtt det här är. Man kan använda skaldjur, fågel, fisk, kött, korv eller enbartLäs mer…

Allting blir godare med bacon, sägs det. I det här fallet är det tomatsåsen som hottas upp med lite bacon, har du inte tillgång till extrarökig bacon kanLäs mer…

Stroganoff kan man göra på många sätt, här har vi använt kycklingbröst i strimlor och smaksatt som en vanlig stroganoff. Lite citronsaft ger såsen ett litet extra stingLäs mer…

Fiskfärsbiffar är inte fiskbullar. De har inga likheter med fiskbullar, särskilt inte de konserverade i sås som åtminstone i min näsa luktar lite som kattmat, och man kanLäs mer…

Ursprunget till frikadellerna är så vitt jag har kunnat utröna omstritt. En del källor är helt säkra på att det är Italien, andra är precis lika säkra påLäs mer…

Med många olika grönsaker blir den här fylliga grytan både smakrik, nyttig och mättande. Den passar minst lika bra till kokt potatis som till ris, och den passarLäs mer…

Det här är inte den ravioli som du hittar i konserver. Långt därifrån. En riktig ravioli är inte särskilt svår att göra, men det kräver ett visst tålamodLäs mer…

Morotsbiffarna är mer mättande än man kanske först tror och de passar perfekt till en krämig kornotto med gröna ärtor. Kornotto gör du enklast genom att först kokaLäs mer…

Enkelt, snabblagat och supergott! Gör extra mycket så det räcker till matlåda och frys också! Ta de bönor du föredrar, de flesta är väldigt nyttiga! Vita, naturella, bönorLäs mer…

Sötpotatis är väldigt gott tillsammans med curry, men om du vill ha en starkare curryrätt får du antingen använda en starkare currysort eller tillsätta lite cayennepeppar. Till denLäs mer…

Klassisk eller Skånsk kalops? Det stora internetoraklet Google ger inget entydigt svar när man börjar gräva lite, det finns nämligen de som hävdar att i en riktig SkånskLäs mer…

Pumpasäsongen är här, och med den en massa härliga mustiga rätter! När du gröpt ur din pumpalykta ska du inte kasta bort innehållet, pumpaköttet och fröna är väldigtLäs mer…

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel en alldeles för stor kalvstek som inte gått åt eller ett för stort paket korv som måste förbrukasLäs mer…

Om du har förmånen att känna en jägare eller vara en själv har du förmodligen tillgång till ett av skogens finaste vilt, älg. Köttet är välsmakande, riktigt rikLäs mer…

Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades som söndagsmiddag, nu för tiden är den mer att anse som bjudrätt när det kommer finfrämmat eftersom såLäs mer…

Älgfärs är så gott redan i sig att jag är ytterst sparsmakad med kryddor i biffar jag gör på vilt. Jag vill inte dölja eller förstöra smaken eftersomLäs mer…

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra i svensk husmanskost. Den sköter sig i stort sett själv på spisen när man väl fått ner alltLäs mer…

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska, kanske för att det tar ganska lång tid att göra om man ska göra rätt. Frikassén är ettLäs mer…

Spaghetti och köttfärssås måste ändå vara en av de enklaste och vanligaste rätterna i svensk husmanskost, trots det Italienska påbrået. Det finns antagligen lika många recept som detLäs mer…

Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att därom tvistar de lärde. Dessutom är det faktiskt så att det finns knappt några isterband som inte ärLäs mer…

En enkel och snabblagad, men väldigt god, currysås med sötma från skalade röda äpplen som stavmixats ner i såsen när de fått sjuda en stund. Curryälskare kanske villLäs mer…

Tacokvällarna är mysiga, men hur ofta får man inte en massa över som i värsta fall går rakt ner i soporna utan att någon ens tänkt på attLäs mer…

Det är faktiskt mycket enklare att göra egen bostongurka än de flesta tror, och du kan få exakt den kryddning du önskar dessutom. För många år sedan snubbladeLäs mer…