Till rödbetsplättar kan man servera mycket gott, antingen håller du dig till lingon och någon sorts rökt chark typ bacon eller så satsar du på medelhavet och chevré,Läs mer…

Morotskakan håller sig saftig längre än man kan tro tack vare morötterna, som även bidrar med en angenäm sötma. Florsockret som ska vara i frostingen klumpar sig fultLäs mer…

Ingefära, chili, vitlök och kokosmjölk ger den här pastasåsen ett drag av Thailand, det enda jag naturligtvis glömde på köksbänken var den färska koriandern som ju är givenLäs mer…

I en autentisk kung pao ska kycklingköttet marineras innan det steks hastigt i het olja, och den speciella smaken får du från sechuanpepparkornen. Om du inte hittar demLäs mer…

Fruktig men mild syra från apelsin, sötma från honung och sting från chili ger laxen en oväntad men väldigt angenäm twist. Om du gör mer av marinaden änLäs mer…

Nu har Jennifer varit i farten med sina japanska recept. Det är lätt att tro att japansk mat enbart handlar om fisk, men de äter faktiskt gris, nöt ochLäs mer…

Det här receptet är Jennifers, så tillvida att det är hos henne man hittar det genuina intresset för japansk mat och kultur och det var hennes idé attLäs mer…

Glögg på sprit eller rödvin är en gammal sedvänja och glödgat vin nämns första gången på tidigt 1600-tal men kan mycket väl ha förekommit i Sverige tidigare än så.Läs mer…

Det är faktiskt väldigt lätt att göra egen juice fullmatad med vitaminer och mineraler, om man till exempel vill ge en annalkande förkylning en match eller har trädgårdenLäs mer…

Du kan få den här thaiinspirerade woken hur stark eller mild du vill beroende på vilken chilifrukt du väljer. Vissa sorter är ganska snälla medan andra smakar som enLäs mer…

Att koka in frukt i sockerlag är en gammal konserveringsmetod. Nu för tiden, när det finns frukt att tillgå året runt, är det mer frågan om att inkokadeLäs mer…