Köttbullar med hetta

Den vanliga svenska köttbullen går att variera i det oändliga, och med några enkla knep i köket blir den lättlagad och smidig mat dessutom. Lägg de ostekta köttbullarna i en långpanna och låt dem steka i cirka 30 minuter mitt i 200 grader varm ugn så är det enda du behöver göra senare att fräsa på dem lite hastigt för att få stekytan. Det går utmärkt att frysa in dem istället, och ge dem stekytan senare om du gör en rejält stor sats på en gång.

Om du inte tål riktigt starka köttbullar kan du dra ner på, eller helt utesluta cayennepepparn.

Köttbullar med hetta

Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 30 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 650 g köttfärs gärna egen malning
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk Ajvar relish stark
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk kryddpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk cayennepeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda köttfärsen med kryddorna, ajvar relish, grädde, ägg och ströbröd.
  • Blanda noga. Använd blöta händer för att rulla runda köttbullar och lägg dem i smord långpanna.
  • Låt dem bli genomstekta mitt i ugnen, gör du små köttbullar går det fortare så anpassa tiden efter hur stora dina köttbullar är.
  • Ta ut dem och fräs dem hastigt i het stekpanna med smör för att ge dem stekyta.
  • Serveras med potatismos, lökfrästa champinjoner, färska grönsaker och lingonsylt.

Rulla till toppen