Älgfärs är så gott redan i sig att jag är ytterst sparsmakad med kryddor i biffar jag gör på vilt. Jag vill inte dölja eller förstöra smaken eftersomLäs mer…

Den här rätten började som en Pasta Alfredo, men eftersom jag är svag för bacon började jag förstås ändra i receptet nästan det första jag gjorde och tillsatteLäs mer…

I det här receptet la jag ner steka kycklingbitar i ädelostsåsen och blandade hela kalaset med nykokt pasta, och vips har vi ett snabblagat recept på pasta medLäs mer…

Den enda smaken i det här receptet är kaffe, det är det å andra sidan desto mer av. Tanken är att kaffeglassen ska serveras i måttliga mängder tillLäs mer…

Jag är väldigt förtjust i broccoli, jag älskar smaken, så det är förvånande att jag inte kommit på idén att göra biffar på broccoli tidigare. Det är enLäs mer…

Baconpasta är en rätt som går väldigt fort att göra om man klarar av att göra flera saker samtidigt. Om man däremot behöver göra ett moment i tagetLäs mer…

Tzay Cute Soy Bits är gjorda på soja, och i gryta ska man nog vara beredd på att sojabitarna inte imiterar kött särskilt bra. De ska bedömas på egnaLäs mer…

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt med smör istället, sparrisen drar ändå inte åt sig av det och allaLäs mer…

Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare om du redan har färdigkokad potatis över sedan tidigare. Då handlar det egentligen bara om att det skaLäs mer…

Levergryta är en rätt som ganska många rynkar på näsan åt, men nästan lika många älskar det. Det är en rätt väl värd tiden och besväret att läraLäs mer…

En vuxen maträtt som ofta oförtjänt fått skäll på grund av skolmatsbespisningar runt om i landet. Här görs den på en mjäll ungnötslever med mildare leversmak än annanLäs mer…

Den här ädelostsåsen är mild, det är inte helt uppenbart att det är ädelost i den. Lite sälta, lite speciell smak men absolut inte stark eller överväldigande. DenLäs mer…

Wasabi i potatismoset är en synnerligen smaklig idé jag anammat efter att ha hört min hjärtans kär tala sig varm om det. Proportionerna var under en lång tidLäs mer…

Frittata är en slags Italiensk omelett, tjockare än vanlig och den viks inte ihop runt innehållet på samma sätt. Den påminner till viss del om bondomeletten på detLäs mer…

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste mostyperna man kan få på sin tallrik. Åtminstone om det är gjort på säsongens finaste rotfrukter. En litenLäs mer…

När det är riktigt bråttom att få maten klar kastar jag mig över ena eller andra curryrätten. Riskokaren vi har gör ris rekordsnabbt och en curry går alltidLäs mer…

En ny bekantskap i kylen heter Pak Choi (Bok Choi) men om du inte hittar det eller är osäker på om du tycker om det går det lika braLäs mer…

Om det är så att du råkar ha mos över och inte riktigt vet vad du ska göra med det, testa en shepherd’s pie! Oavsett om du kallarLäs mer…

Att göra glass är inte svårt om man har en glassmaskin. Även om den inte är billig, det behöver vara en modell med inbyggd kylning, så är denLäs mer…

När någon säger ärtsoppa går tankarna oftast till den gula ärtsoppan, men det går lika bra att använda gröna ärtor. I det här receptet används Imat matlagningsgrädde frånLäs mer…

Pasta med kantarellsås är ytterligare ett i raden av recept som går så snabbt att göra att det är komiskt. Särskilt om man är lite förberedd, då ärLäs mer…

Eftersom jag avviker från grundreceptet borde jag kanske kalla den Pasta Carbonästan, jag har till exempelvis inte dränkt pastan i trögflytande sås och det råa ägget lyser medLäs mer…

En väldigt snabb pastarätt som går så fort att göra att det nästan är komiskt. Använder man färsk pasta kokar den på 3 minuter, det som tar tidLäs mer…

Korv stroganoff har hämtat inspiration från klassikern biff stroganoff och kan varieras ganska kraftigt. Det här är mer av ett grundrecept som man kan utgå ifrån och sedanLäs mer…

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns i var mans hem i olika versioner. En del serverar den med löksås, andra med brunsås. Många villLäs mer…

pannbiff

Pannbiff med lök måste vara en av de mest älskade svenska klassikerna. Här hemma går de åt i rask takt, och de som inte går åt vid middagen blirLäs mer…