Papayasoppa

En sval sötsyrlig soppa passar utmärk som en frisk avslutning på en måltid, alternativt som förfriskning varma sommardagar. Den här papayasoppan har sydamerikanska influenser som kombinerar den söta papayan med sin smöraktiga konsistens, med syrligheten från passionsfrukten och stinget från limesaften.

Serveras kylskåpssval, gärna kompletterad med en skopa vaniljglass, kesella, vispad grädde, eller som här en sträng med vaniljsås.

Papayasoppa

Måltid: Efterrätt, Soppa
Kök: Brasilien
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 personer
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 350 gram papaya
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl lime, pressad
  • 3 st passionsfrukter
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Dela papayan i två halvor och ta bort alla kärnor. Skala och hacka i små bitar.
  • Ha ner papayabitarna i Soupmakern tillsammans med vatten, limejuice och vaniljsockret.
  • Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och ha ner detta i Soupmakern.
  • Kör Soupmakern i smoothie-läget tills soppan är klar (3-4 minuter).
  • Förvara soppan i kylen tills den ska serveras.

Rulla till toppen