När man börjar läsa om Gumbo på olika ställen inser man vilken otroligt flexibel maträtt det här är. Man kan använda skaldjur, fågel, fisk, kött, korv eller enbartLäs mer…

Om man inte vill, kan eller får äta rå fisk är vegetarisk futomaki ett alldeles utmärkt alternativ. Många ställen kallar den mammasushi, av den enkla anledningen att gravida inteLäs mer…

Sötpotatis är väldigt gott tillsammans med curry, men om du vill ha en starkare curryrätt får du antingen använda en starkare currysort eller tillsätta lite cayennepeppar. Till denLäs mer…

Grillspett kan göras på ett oändligt antal sätt, men oavsett hur du gör eller vad du väljer går det inte att komma ifrån att det är ett smidigtLäs mer…

Mat får gärna vara färgrik, och det är en beskrivning som passar väldigt bra på den här omeletten – röd paprika och tomat, grön broccoli, gul majs. MedLäs mer…

Till futomaki, stora sushirullar, kan man använda i stort sett vad som helst. Jag har i det här receptet valt tunt skurna gurkstavar, tunnskuren paprika, tunna strimlor lax ochLäs mer…

Frittata är en slags Italiensk omelett, tjockare än vanlig och den viks inte ihop runt innehållet på samma sätt. Den påminner till viss del om bondomeletten på detLäs mer…

Den milda och lite krämiga borlottibönan gör sig utmärkt i soppa. Fast det riktiga lyftet får soppan först när man smulat ner getosten, eller fetaosten om man föredrarLäs mer…

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det thailändska köket, åtminstone så som det presenteras här i Sverige och i olika kokböcker. Det blev lite ”manLäs mer…

Det går faktiskt att göra hemgjorda nudlar, på nästan samma sätt som man gör hemlagad pasta. Det är inte väldigt stor skillnad mellan nudlar och pasta faktiskt. EftersomLäs mer…

Köttgryta är en praktisk maträtt om man vill göra mycket mat, kanske för att ha i frysen eller till matlåda. Det är dessutom lätt att göra gott. DetLäs mer…

Det är inte särskilt svårt att göra egen ketchup, det enda man behöver gott om är tomater. Sedan är det bara fantasin som sätter gränser. Tänk på attLäs mer…

Eftersom jag är en bekväm person föredrar jag att blanda lite större omgångar av mina favoritkryddblandningar, så slipper jag mickla med det allt för ofta. Inte för attLäs mer…

Kassler är mycket användbart, smakrikt och lätt att tillaga. Det är ju redan rökt, så det enda det behöver är en lätt stekning för lite yta så ärLäs mer…

Curry är en kryddblandning vars ursprung kan härledas till Indien. Å andra sidan är ananasen hemmahörande i Brasilien och Bolivia. Å tredje sidan finns det uppgifter om attLäs mer…

Det var ganska länge sedan jag köpte färdiga kryddblandningar till tex-mexmiddagar och tacokvällar. Det är ju så mycket mer spännande att blanda sina egna kryddblandningar. Den här blandningenLäs mer…

Det här receptet är en vild blandning av primärt två recept, salsa roja och salsa brava och båda har sitt ursprung i Mexico. Salsa är spanska för sås,Läs mer…

En god chili behöver inte innehålla kött, men väl rikliga mängder chili och bönor. Färsk, grovt hackad lök, paprika och en riklig mängd väl tilltagna kryddor är ocksåLäs mer…

Skaldjur är både goda och nyttiga, och här har vi valt att stoppa ner både kräftor och räkor i pajen. För att ge den lite mer textur ochLäs mer…