Raggvåffla låter lite märkligt kanske, det tyckte åtminstone jag när jag snubblade in på hemsidan för Svensk Potatis men jag måste ju prova åtminstone. Det stod snabbt klartLäs mer…

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel en alldeles för stor kalvstek som inte gått åt eller ett för stort paket korv som måste förbrukasLäs mer…

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra i svensk husmanskost. Den sköter sig i stort sett själv på spisen när man väl fått ner alltLäs mer…

Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att därom tvistar de lärde. Dessutom är det faktiskt så att det finns knappt några isterband som inte ärLäs mer…

Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen har jag vågat mig på att prova. Som tur är blir även överkokt lamm saftigt, det är inteLäs mer…

Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare om du redan har färdigkokad potatis över sedan tidigare. Då handlar det egentligen bara om att det skaLäs mer…

Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och kommit fram till att Mannerströms recept på Jansons frestelse är det godaste jag hittat. Instruktionerna, att inte sköljaLäs mer…

Wasabi i potatismoset är en synnerligen smaklig idé jag anammat efter att ha hört min hjärtans kär tala sig varm om det. Proportionerna var under en lång tidLäs mer…

Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att man knappt tänker på dem längre sedan grillkiosker och hamburgerrestauranger dykt upp i de flesta gathörn. Maträtten ärLäs mer…

Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt bacon och kryddorna blir den ändå väldigt smakrik. Tänk bara på att det fastnar en hel del äggLäs mer…

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste mostyperna man kan få på sin tallrik. Åtminstone om det är gjort på säsongens finaste rotfrukter. En litenLäs mer…

Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med raggmunkar, de senare görs av riven potatis blandad med pannkaksmet. Servera till stekt bacon eller rökt sidfläsk, rårörda lingonLäs mer…

Om det är så att du råkar ha mos över och inte riktigt vet vad du ska göra med det, testa en shepherd’s pie! Oavsett om du kallarLäs mer…

Min yngsta dotter Sabina har delat med sig av sitt recept på fiskgratäng, efter många om och men. Det tar lite tid att göra och är lite pysselLäs mer…

Potatisgratäng är bland det bästa jag vet. Det här receptet är grundreceptet, man kan variera sig med vitlök, färsk riven muskot eller varför inte lite purjolök. Men det finnsLäs mer…

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar sig lite tid och ger råvarorna en extra tanke, men kan vara precis lika praktiskt och gott somLäs mer…

Klyftpotatis

Sedan vi skaffade vår ActiFry har jag inte behövt äta mindre lyckade klyftpotatis en enda gång hemma. När vi väl lärt oss matcha tiden till de andra delarnaLäs mer…

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också vintersquash eller myskpumpa, och är inte helt enkel att lyckas odla. Den är däremot desto enklare att lyckasLäs mer…

Bakad potatis är ganska enkelt att göra och ännu enklare att variera. Den här gången serverar jag potatisen med ett spännande kött som jag inte uppmärksammar tillräckligt oftaLäs mer…

Inför grillsäsongen gäller det att damma av de bästa recepten till den lyckade festen. Potatissalladen är en viktig och populär rätt som är enkel att anpassa till detLäs mer…