Saffran, granatäpple, kokosmjölk och blomkål. Smakerna exploderar i munnen i det här receptet som är hämtat från en av våra stora livsmedelskedjor. Det enda jag uteslöt var enLäs mer…

Konjaktmarinerad saffran är egentligen en ingrediens att använda när du exempelvis ska göra saffransbullar. Man skulle kunna kalla det för saffran på steroider, för om du har tålamodLäs mer…

Vad passar bättre till advent än frukostfrallor med smak av saffran? Doften när du öppnar påsen dagen därpå är nästan bedövande, och smaken är helt underbar. Saffran ochLäs mer…

Världens dyraste krydda, och du kommer att förstå varför när du känner den ljuva harmonin mellan två sorters choklad och saffran i en alldeles lagom kladdig kaka. VillLäs mer…

Pannacotta betyder kokt grädde och är en ljuvlig puddingrätt från norra Italien. Saffran är en fantastisk krydda, doften är helt otrolig. En juligare efterrätt är svårt att tänkaLäs mer…

Jag är mycket medveten om att det inte är en äkta ostkaka, och det är inte en saffranspannkaka heller. Det här landar någonstans mitt emellan de båda, detLäs mer…

Det här receptet är djupt inspirerat av det moderna persiska köket, även om jag har grönsakerna vid sidan av och har bytt den hela kycklingen till bröstkött somLäs mer…

Eftersom fisken går väldigt fort, sås och fisk blir färdig på 10 minuter, så börjar vi med riset. I riskokare kan riset stå och vänta någon timma utanLäs mer…

Våfflor kan smaksättas precis som pannkakor och plättar. Det krävs lite experimenterande förstås, innan man hittat sina favoriter. Det här är en av mina: saffranvåfflor! De går åtLäs mer…

Saffranspannkakan, också känd som gotlandspannkaka, är ett perfekt sätt att ta vara på överbliven gröt på. Så gott att det faktiskt finns risk att man med flit gör merLäs mer…

Inför en adventsfika tänkte min hjärtans kär till och kom på den goda idén att byta russin, som jag inte tycker om, mot choklad som jag älskar. ResultatetLäs mer…

Lussekatten kallades bland annat för dövelskatt (djävulskatt) förr och färgades gul av saffran för att skydda mot ondska. Själva lussekatten som sådan är inte väldigt gammalt hos oss, de tidigaste säkraLäs mer…

Hallon och kokos fungerar bra som fyllning i bullar, men om man passerar sylten blir den lätt rinnig och har en klar tendens att rinna ner i bottenLäs mer…

En rykande het torskgryta med mycket smak och en fantastisk doft, tydligt inspirerad av det spanska köket. Eftersom det kan vara bråttom att laga mat ibland utgår receptetLäs mer…

Chokladbullar

Den här varianten blir nästan som butterkaka, fast med choklad, saffran och mandelmassa i fyllningen. Fyllningen är ett kapitel för sig, jag experimenterar friskt med vad man kan haLäs mer…

Den här äppelkakan doftar jul, och den smakar lika gudomligt som den doftar. Saffran, kanel och syrliga äpplen i ljuv harmoni gör den här till den givna äppelkakanLäs mer…