Smördeg är inte så svår att göra, men har du inte tid finns det fina tunna ark i frysdisken i lagom storlek. Ta bara fram så många du tänker använda, de tinar på ett par minuter. Färsk frukt är godast i gömman, men det fungerar med tinad också. Låt den rinna av i ett durkslag i så fall innan så inte gömman blir för slaskig.

Den varma frukten får chokladen att smälta och rinna ner i gömman.

Smördegsgömma med färsk frukt och choklad

Måltid: Efterrätt
Kök: Fusion
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 100 g vit choklad
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st bananer
  • 1 st mango ätmogen
  • 4 st smördegsark

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C grader. Kavla ut smördegsarken till tunna plattor och klä insidan av dina formar med den.
  • Skala och dela banan och mango. Skär mangon i små bitar så blir en enklare att äta senare.
  • Fördela frukten jämt i formarna: Bryt chokladen i bitar och lägg överst.
  • Ställ in formarna i 20-30 minuter, det beror lite på vilken ugn du har och vilka formar du använder. Vänta tills smördegen börjar få fin färg och chokladen smält ordentligt.
  • Servera varma med en klick vaniljglass.