Ibland får man en aha-upplevelse, även om det bara är en liten detalj. Jag drabbades av en sådan när kocken Paul Svensson i ett program i SVT tyckte attLäs mer…

Världens dyraste krydda, och du kommer att förstå varför när du känner den ljuva harmonin mellan två sorters choklad och saffran i en alldeles lagom kladdig kaka. VillLäs mer…

En av de stora fördelarna med den här kaffebrödspajen är att det mesta är synnerligen enkelt. Smördegsplattor finns att köpa färdiga i affären, och de är till ochLäs mer…

Om du ledsnat på den vanliga snabba ostkakan eller är öppen för förändring ändå kan en ostkaka smaksatt med grovrivet äpple och vanilj. Välj ett lite syrligare äpple med mycketLäs mer…

Huvudingrediensen i den här bollen är kokos, tätt följd av smör och choklad men inte ett spår av havre. Beroende på vad du väljer att rulla bollarna iLäs mer…

Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning på liten. Plättan introducerades någon gång under 1800-talet, när plättjärnen började dyka upp. Distinktionen mellan pannkaka och plättarLäs mer…

Brownies är den svenska kladdkakans amerikanska kusin, och den är i likhet med kladdkakan väldigt mäktig och smakrik. En brownie ska vara lite segare än kladdkakan, och när jagLäs mer…

Kesella är varumärkesnamnet på kvarg, som fått ett rejält uppsving på senare tid. Särskilt de smaksatta sorterna är populära, men vill man vara petig med innehållet kan detLäs mer…