En dekonstruerad cheesecake är en sorts cheesecake men inte riktigt, det är ungefär samma ingredienser och smaker men sättet att skapa den på är nytt. Man känner igenLäs mer…

Om man har ett bra grundrecept på sockerkaka kan man göra mycket gott till kaffet. Det är enkelt, relativt snabbt och innehåller inga komplicerade ingredienser. Om du använderLäs mer…

Den här glassen innehåller i stort sett ingenting som inte frukosttallriken redan innehåller, det vill säga yoghurt och frukt, så även vår minsta konnässör kunde njuta av glassLäs mer…

Chokladbollar är en väldigt flexibel godsak. Om du inte gillar kokosflingor kan de bytas ut mot exempelvis pärlsocker eller färgglatt strössel. Vill du ha en mer vuxen chokladbollLäs mer…

Apelsin och choklad fungerar fantastiskt bra ihop. Om du grovhackar chokladen får du lite större goda bitar i smeten, som ger en trevlig kontrast och annorlunda textur. VågaLäs mer…

Apelsinen är ingen naturligt förekommande frukt, utan en korsning mellan andra citrusfrukter och oftast ympas fruktbärande grenar på en annan stam för att få exakt den frukt somLäs mer…

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här kakan som snoddas, mockarutor, chokladrutor eller kokosrutor? Oavsett vilket så gjorde mellandottern följande recept och det blev såLäs mer…

Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är det med muffins och hemmagjort äppelmos. Kombinationen blev sällsynt lyckad, vi hann faktiskt inte paketera dem förrän deLäs mer…

Rivet äpple riskerar att bli lite rinnigt, men det är inget problem. Bullarna blir inte slaskiga, äppelsaften som läcker från det rivna dunstar i ugnen. Om du inteLäs mer…

Det är roligt att se äldsta dottern rumstera omkring i köket, särskilt som det saknades ingredienser till det recept hon hade tänkt följa. Det ställer en hel delLäs mer…

När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid på sig från det att frukterna har mognat tills att de är antingen övermogna och halvruttna eller uppätnaLäs mer…

Äldsta dottern är fena på det där med att greja med efterrätter, och vad passar bättre nu när blåbären börjar mogna än en blåbärscheesecake till kaffet? Den ärLäs mer…

Rabarber som är späda behöver inte skalas. De kan man använda som de är, i synnerhet i en kaka som den här. Om du har grövre, äldre stjälkarLäs mer…

Turkisk yoghurt är inte väldigt söt, så du kan behöva tillsätta lite vaniljsocker för att det inte ska bli allt för mycket syra i kontrast till de andraLäs mer…

Eftersom blåbären som ska ge pannacottan smak och färg ska stavmixas spelar det ingen roll om du använder frysta, lite fulare bär eller färska. Huvudsaken är att deLäs mer…

En gammaldags svensk äppelkaka serveras ljummen med hemgjord vaniljsås som är något helt annat än de man kan köpa. Ägg och socker vispas luftigt, därefter vänder man ner deLäs mer…

Detta är en ganska modern klassiker, gröt har vi förvisso ätit sedan urminnes tider men ris har länge varit något enbart förbehållet de välbeställda. På köksfranska betyder ”à la Malte”Läs mer…

Pannacotta betyder kokt grädde och är en ljuvlig puddingrätt från norra Italien. Saffran är en fantastisk krydda, doften är helt otrolig. En juligare efterrätt är svårt att tänkaLäs mer…

Yngsta dottern kastade sig ut i köket och experimenterade fram det här receptet, med lika delar erfarenhet från sockerkaksbak och entusiasm. För vanilj är ju gott och blåbärLäs mer…

After Eight har funnits i evigheter känns det som, men faktum är att den brittiska konfekten lanserades så sent som 1962. Vanligtvis serveras den som den är tillLäs mer…

Chokladsnittar hörde till mina favoriter när jag var liten. Nöttopparna låg inte långt efter, men chokladsnittarna var i en klass för sig och jag älskade att vara medLäs mer…

Banan är gott och marmelad är gott, men det har aldrig fallit mig in att göra bananmarmelad. Det är dock väldigt gott, kan jag meddela efter att ha provat. ReceptetLäs mer…

En klassiker på det svenska kafferepet, och det är svårare att lyckas än man kan tro med tanke på vilken till synes enkel liten kaka det handlar om.Läs mer…

Kallas även pariservåfflor men så mycket mer vet jag faktiskt inte om den, och det verkar saknas en hel del information kring denna klassiska kaka. Vart bakades den förstaLäs mer…

Det här är en vidareutveckling av de chokladbullar jag gjort tidigare, som i sin tur bygger på receptet för äppelbullarna. Det verkar faktiskt inte finnas någon gräns för vadLäs mer…

Saknas en smak i kyldiskens utbud av smaksatta kvargsorter? Eller är du äventyrslysten och vill prova kombinationer som inte mejerierna kommit på ännu? Oavsett vilket är en heltLäs mer…

Rabarberna med sina stora gröna blad är en prydnad för varje trädgård. Lyckligtvis trivs plantorna bäst om man gallrar dem och då är det lika bra att utnyttjaLäs mer…

Chokladbollar är gott, och jag har noterat att det nästan undantagslöst är de små som går åt fortast. Gör man dem för stora blir de svåra att äta,Läs mer…

Jag hade tänkt göra en klassisk New York Cheesecake, men när inte alla ingredienserna fanns hemma blev det en sådan här istället. Superlätt att göra och väldigt god!Läs mer…