Du kan få den här thaiinspirerade woken hur stark eller mild du vill beroende på vilken chilifrukt du väljer. Vissa sorter är ganska snälla medan andra smakar som enLäs mer…

Det är gott att grilla tonfisk, särskilt om man täcker den med en smakrik BBQ-marinad. Det är väldigt enkelt att göra själv, så tveka inte att testa! DetLäs mer…

Den här kalla såsen går på ett kick att röra ihop om du redan hade tänkt grilla tonfisk, det blir över lite BBQ-marinad efter att du grillat och det räckerLäs mer…

Men behöver inte trassla till det för att det ska bli gott. Som här, till exempel. En frisk kvarg i botten, vräk över bär och toppa med smältLäs mer…

I veggowoken trängs sojabitarna med helt andra smaker än den här thaiinspirerade woken. Den röda currypastan ger en viss hetta till bitarna som annars kan vara lite tama ochLäs mer…

Rabarberna med sina stora gröna blad är en prydnad för varje trädgård. Lyckligtvis trivs plantorna bäst om man gallrar dem och då är det lika bra att utnyttjaLäs mer…

Den thaiinspirerade woken fungerar både med nudlar och med ris, allt beroende på vad man har hemma och tycker är gott. Tänk på att skära bort det träigaLäs mer…

Wasabi i potatismoset är en synnerligen smaklig idé jag anammat efter att ha hört min hjärtans kär tala sig varm om det. Proportionerna var under en lång tidLäs mer…

Den milda och lite krämiga borlottibönan gör sig utmärkt i soppa. Fast det riktiga lyftet får soppan först när man smulat ner getosten, eller fetaosten om man föredrarLäs mer…

När det är riktigt bråttom att få maten klar kastar jag mig över ena eller andra curryrätten. Riskokaren vi har gör ris rekordsnabbt och en curry går alltidLäs mer…

Det går faktiskt att göra hemgjorda nudlar, på nästan samma sätt som man gör hemlagad pasta. Det är inte väldigt stor skillnad mellan nudlar och pasta faktiskt. EftersomLäs mer…

Egentligen är jag osäker på vad den här rätten bör kallas, eftersom jag tagit bort så mycket och ändrat grundreceptet till oigenkännlighet. Men principen är den samma, attLäs mer…

Enklaste möjliga, den här dressingen går väldigt fort att vispa ihop. Passar som dip till allt som fungerar med ädelost, variera smaken genom att byta ädelostsort. Komplettera medLäs mer…

Det enklaste sättet att ge extra smak åt maten är att använda en smaksatt olivolja, jag ser däremot ingen direkt anledning till varför jag ska betala en massaLäs mer…

Linser är snabb, smidig och god mat, och det finns mängder av olika sorter att välja mellan. Röda linser tappar lite av sin färg när man kokar dem,Läs mer…

Rödbetans nyttighet har väl knappast gått någon förbi, men det finns så mycket godare saker man kan göra med den än juice. Varför inte satsa på vegetariskt ikvällLäs mer…

Den här goda currysåsen går dessutom utmärkt att använda som bas till en thaiinspirerad gryta, istället för köpta såsbaser som kostar mer än de smakar.Läs mer…

Lax, kräftor och västerbottenost fungerar alldeles utmärkt ihop har jag upptäckt. Antagligen skulle kräftstjärtarna kunna bytas ut mot räkor om man vill det, eller något annat skaldjur. OstenLäs mer…

Enkelt, vackert och gott. Perfekt om man vill servera något läckert till många personer på en gång men inte har varken tid eller ork att trassla till detLäs mer…

Kassler och västerbottenost passar grymt bra ihop. Båda har rikligt mycket smak och de komplementerar varandra på ett sätt som gör den här pajen svår att sluta ätaLäs mer…

Ibland behöver man mat som går snabbt att laga till, och en simpel wok är väldigt enkel att svänga ihop även från frysta råvaror. Bråttom-mat brukar jag kallaLäs mer…

Broccolin är en tuffing som odlats under flera tusen år. Den är härdig även i Sverige och kan odlas i full sol, i fet och näringsrik jord. BroccolinLäs mer…

Kassler är mycket användbart, smakrikt och lätt att tillaga. Det är ju redan rökt, så det enda det behöver är en lätt stekning för lite yta så ärLäs mer…

Curry är en kryddblandning vars ursprung kan härledas till Indien. Å andra sidan är ananasen hemmahörande i Brasilien och Bolivia. Å tredje sidan finns det uppgifter om attLäs mer…