Detta är en snabb och smidig fuskglass som är lätt och snabb att göra. Den är äggfri för den som inte tål det, jag har ännu inte lyckatsLäs mer…

En krämig dressing håller pastan fräsch och den lätta syran passar perfekt till tonfisk. Den står sig något dygn i kylskåp och passar utmärkt som picknickmat. Dela inteLäs mer…

Om du vill ha en pesto med lite bitar i kan du med fördel spara hälften av valnötterna till slutet och bara mixa dem en kort stund. JagLäs mer…

En pestovinägrett är ett utmärkt sätt att ta tillvara sin hemgjorda pesto på. Smaka av vinägretten medan du vispar den, hur smakrik den blir beror till stor delLäs mer…

Det är superenkelt att göra egen pesto. Vanligtvis görs den på pinjenötter och parmesan, men här har jag valt en lite svenskare vinkel på den italienska klassikern. DetLäs mer…

Allting blir godare med bacon, sägs det. I det här fallet är det tomatsåsen som hottas upp med lite bacon, har du inte tillgång till extrarökig bacon kanLäs mer…

När sommarsolen steker är man inte alltid på humör att äta varm mat, vilket gör att en pastasallad passar utmärkt. Det går till och med att använda överblivenLäs mer…

Minestronesoppa hör till de där sopporna som skolmatsalen förstört för många, ändå tycker jag den hör till husmanskosten. Den här varianten av den italienska grönsakssoppan är tagen urLäs mer…

Ursprunget till frikadellerna är så vitt jag har kunnat utröna omstritt. En del källor är helt säkra på att det är Italien, andra är precis lika säkra påLäs mer…

Ädelost och broccoli är en kombination som är svårslagen, även i pastasås. Om man använder en stark ädelost kan den bli lite frän men grädden ger såsen enLäs mer…

Det här är inte den ravioli som du hittar i konserver. Långt därifrån. En riktig ravioli är inte särskilt svår att göra, men det kräver ett visst tålamodLäs mer…

Spaghetti och köttfärssås måste ändå vara en av de enklaste och vanligaste rätterna i svensk husmanskost, trots det Italienska påbrået. Det finns antagligen lika många recept som detLäs mer…

Mozzarella, om den ska vara äkta, gör man på buffelmjölk. I brist på bufflar häromkring gjorde jag ost av mozzarella-typ på lågpastöriserad, icke-homogeniserad komjölk, det gick lika bra.Läs mer…

Eftersom blåbären som ska ge pannacottan smak och färg ska stavmixas spelar det ingen roll om du använder frysta, lite fulare bär eller färska. Huvudsaken är att deLäs mer…

Den här rätten började som en Pasta Alfredo, men eftersom jag är svag för bacon började jag förstås ändra i receptet nästan det första jag gjorde och tillsatteLäs mer…

Vad händer om man låter Italien och Mexiko mötas på halva vägen? Rent geografiskt hamnar man otroligt nog på Newfoundland! Jodå, använd Google Earth och dra en rakLäs mer…

Kyckling curry är gott och lasagne är gott. Vad gör man om man är sugen på båda delarna då? Gör lasagne av en kyckling curry förstås! Den blirLäs mer…

Vad gör man när man ska göra hemmagjord pizza och upptäcker att man har deg kvar? Man svänger ihop pizzasticks som man kan sitta och knapra på, antingenLäs mer…

Pannacotta betyder kokt grädde och är en ljuvlig puddingrätt från norra Italien. Saffran är en fantastisk krydda, doften är helt otrolig. En juligare efterrätt är svårt att tänkaLäs mer…

Den här omeletten har en ganska bred blandning av smaker, från den smakrika parmesanen och prosciutton, till den betydligt mildare fetaosten och de söta tomaterna. Trots detta gifterLäs mer…