Den här rätten kan serveras både varm och kall, allt beroende på omständigheterna. Den är en utmärkt picknickrätt eller en lämplig lunchrätt som är lätt att förbereda och göra i ordning i god tid. Hemgjord valnötspesto står för mycket av smaken, tillsammans med en god feta och soltorkade tomater. Klipp över lite extra basilikablad för extra kick i smakerna. Byt inte ut färskpastan mot torrpasta, en hel del av rättens lyxiga känsla kommer från färskpastans distinkta och alldeles egna smak. Var beredd på att du kan behöva mer pesto, det beror på hur stark du gjort den. Smaka av och bedöm!

Kycklingpasta med valnötspesto och fetaost

Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 8 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g tagliatelle färskpasta
  • 5 st kycklingbröst stora
  • 300 g fetaost
  • 4 msk soltorkade tomater strimlade
  • 70 g babyspenat
  • 1 dm purjolök
  • 5 msk valnötter hackade
  • 4 msk valnötspesto
  • olivolja att ringla över
  • salt & svartpeppar
  • 5 blad krusbladig sallad stora, rivna

Instruktioner

  • Skölj spenaten och salladsbladen. Riv salladsbladen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken. Hacka valnötterna. Strimla de soltorkade tomaterna om du inte köpt färdigstrimlade.
  • Stek kycklingbrösten tills de är genomstekta men inte torra, till 72°C om du använder termometer. Dra av från värmen.
  • Koka färskpastan enligt anvisningarna. Ringla några matskedar olivolja över pastan när den är klar och blanda.
  • Skär kycklingbrösten i gaffelstora bitar. Blanda pasta, kyckling, babyspenat, sallad, pesto, purjolök och soltorkade tomater i en stor skål. Smula över fetaosten och blanda hastig igen. Avsluta med att strö över de hackade valnötterna och vrid några varv på pepparkvarnen.
  • Servera direkt med vitlöksbröd.