En söt gräddglass kan lätt bli för söt om man inte aktar sig. Här balanseras det söta gräddiga med en egg av ingefära. Inte så mycket att detLäs mer…

Det finns flera sorters maräng förutom de torra topparna man vanligtvis tänker på. Här använder vi en italiensk maräng som inte behöver gräddas i ugnen, utan bara gesLäs mer…

En dekonstruerad cheesecake är en sorts cheesecake men inte riktigt, det är ungefär samma ingredienser och smaker men sättet att skapa den på är nytt. Man känner igenLäs mer…

En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som omväxling till den vanliga med äpple och kanel. Tänk på att den kan vara fuktig i mitten tackLäs mer…

Ibland får man en aha-upplevelse, även om det bara är en liten detalj. Jag drabbades av en sådan när kocken Paul Svensson i ett program i SVT tyckte attLäs mer…

Den här krämen har vi kallat för farmors chokladkräm vilket på sätt och vis är korrekt, men om man ska vara noggrann kommer receptet från min pappa ochLäs mer…

Konservativa ostkakeälskare kommer säkert få hjärtslag nu, men har man bråttom går det faktiskt utmärkt att göra en snabb och god ostkaka på keso. Jag tror jag harLäs mer…

Om du har bråttom och vill göra en god efterrätt snabbt är det en tarte du ska satsa på. Frysta smördegsplattor tinar jättefort och hacka ett par skaladeLäs mer…

Den här glassen är lätt att göra, och det enda den kräver är lite tid i frysen när du vispat klart. Beroende på vilka skålar du använder ochLäs mer…

Detta är en snabb och smidig fuskglass som är lätt och snabb att göra. Den är äggfri för den som inte tål det, jag har ännu inte lyckatsLäs mer…

Ett enkelt och gott sätt att både få i sig vätska och frukt är att mixa frukt med krossad is. En bra mixer kan krossa isbitarna åt dig,Läs mer…

Den här glassen innehåller i stort sett ingenting som inte frukosttallriken redan innehåller, det vill säga yoghurt och frukt, så även vår minsta konnässör kunde njuta av glassLäs mer…

Det finns ett snabbt sätt att göra en krämig glass på bara några minuter, och på bara två ingredienser. Vår mangoälskande yngsta dotter, som i skrivande stund ärLäs mer…

Prinsesstårtan är en svensk uppfinning som omnämns första gången på 1930-talet av hushållslärarinnan Jenny Åkerström, och receptet finns med i hennes kokbok ”Prinsessornas nya kokbok” (1948). I hennesLäs mer…

Äldsta dottern är fena på det där med att greja med efterrätter, och vad passar bättre nu när blåbären börjar mogna än en blåbärscheesecake till kaffet? Den ärLäs mer…

Rabarber som är späda behöver inte skalas. De kan man använda som de är, i synnerhet i en kaka som den här. Om du har grövre, äldre stjälkarLäs mer…

Världens dyraste krydda, och du kommer att förstå varför när du känner den ljuva harmonin mellan två sorters choklad och saffran i en alldeles lagom kladdig kaka. VillLäs mer…

Frysta blåbär är alldeles utmärkta i smoothies, särskilt om du vill ha lite extra syra och kyla i din dryck. Välj havregurt om du vill, det passar fantastisktLäs mer…

Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem nu tillsammans med vårens späda rabarber. Passa på att använda dem i enLäs mer…

Amerikanska pannkakor är tjocka plättar och det här receptet är väldigt snabblagat. Du har plättarna på bordet inom en halvtimma från det att du börjar vispa, om dinLäs mer…

Eftersom blåbären som ska ge pannacottan smak och färg ska stavmixas spelar det ingen roll om du använder frysta, lite fulare bär eller färska. Huvudsaken är att deLäs mer…

Cheesecake kan man variera nästan i det oändliga. Den här gången har jag kombinerat klassikerna choklad och apelsin, det är nästan givet på förhand att den kombinationen blirLäs mer…

En gammaldags svensk äppelkaka serveras ljummen med hemgjord vaniljsås som är något helt annat än de man kan köpa. Ägg och socker vispas luftigt, därefter vänder man ner deLäs mer…

Äntligen fick jag till det. Jag har velat göra en New York Cheesecake ganska länge, men det har inte velat sig av olika anledningar. Av alla cheesecakes jagLäs mer…

En av de stora fördelarna med den här kaffebrödspajen är att det mesta är synnerligen enkelt. Smördegsplattor finns att köpa färdiga i affären, och de är till ochLäs mer…

Detta är en ganska modern klassiker, gröt har vi förvisso ätit sedan urminnes tider men ris har länge varit något enbart förbehållet de välbeställda. På köksfranska betyder ”à la Malte”Läs mer…

Pannacotta betyder kokt grädde och är en ljuvlig puddingrätt från norra Italien. Saffran är en fantastisk krydda, doften är helt otrolig. En juligare efterrätt är svårt att tänkaLäs mer…