Ett smakrikt och lite syrligt äpple är godast i pannkakor. Riv äpplet på den grova sidan så det inte blir äpplemos av alltihop. Strimlorna kommer att ge pannkakan smak, medan allt för finrivet äpple bara försvinner i smeten utan att tillföra så mycket. Äppelpannkakorna kan serveras med vaniljvisp, grädde eller färska bär.
Pannkaka med äpple
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 10 st
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 150 g mjöl
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- 0,5 tsk salt
- 2 st äpplen grovt rivna
- 25 g smör till stekningen
Instruktioner
- Knäck äggen i en skål och vispa tillsammans med mjölken. Vispa försiktigt ner mjölet och saltet.
- Skala äpplena och riv dem grovt rakt ner i smeten. Pannkakorna blir lite tjockare och behöver längre stektid med äpple för att bli bra, annars faller pannkakan lätt isär.
- Häll upp knappt en deciliter smet med äppelriv i stekpannan. Skaka pannan och tilta den så smeten och äpple fördelar sig någorlunda jämt. Stek i medelhet stekpanna i lite smör, ett par minuter på varje sida.