Det här är en rätt som är godare än den är vacker. Den vinner på att man väljer en parmesan som lagrats länge eftersom såsen tar all sin smak från osten man river ner i crème fraichen. Göm en tomatskiva under parmesantäcket. Det går också bra att smaksätta crème fraichen med ajvar relish. Då får du som bonus en fräck röd färg på såsen.
Parmesantäckt torsk
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 400 g torsk
- 4 dl crème fraiche
- 75 g ost Parmesan
- 1 st tomat
Instruktioner
- Riv parmenasosten antingen på rivjärn eller med mandelkvarnen.
- Smörj en inte allt för stor form och placera ut torsken i bitar. Lägg en skiva tomat på varje fiskbit.
- Blanda osten och crème fraiche. Fördela blandningen jämt över fisken.
- Tillaga mitt i ugnen på 225 grader värme i 25-30 minuter, eller tills fisken är klar. Vakta lite när det närmar sig klart, osten mörknar ganska snabbt på slutet.
- Servera med kokt potatis, broccoli och färsk paprika.