En enkel variant av äggpasta som inte skiljer sig speciellt mycket från den enklare vetepastan bortsett från att den har lite mer smak och en lite fastare konsistens, vilket gör att den lämpar sig bättre om du föredrar pasta med lite mer tuggmotstånd – al dente.

Färskpasta med ägg
En av de enklaste varianterna av pasta som går att åstadkomma - vanlig enkel vetepasta. Fungerar bra till både tunna nudlar och tjockare tagliatelle.
Färskpasta med ägg
En av de enklaste varianterna av pasta som går att åstadkomma - vanlig enkel vetepasta. Fungerar bra till både tunna nudlar och tjockare tagliatelle.
Portioner Tillagningstid
300gram 20minuter
Portioner
300gram
Tillagningstid
20minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: gram
Ingredienser
Portioner: gram
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Montera munstycket för nudlar eller tagliatelle. Häll ner mjöl och salt i behållaren och sätt på locket.
  2. Knäck ägget i ett glas och fyll på med fingervarmt vatten tills blandningen blir en deciliter.
  3. Starta maskinen, strila ägg- och vattenblandningen genom locket och låt maskinen arbeta. Kapa pastan i lagom långa bitar när den kommer ut ur maskinen.
  4. Koka pastan 4-5 minuter eller till den konsistens du föredrar.
Receptanteckningar

Philips PastaMaker använder medföljande specialmått för vikt och volym. Detta recept är dock avsett att använda med vanliga standardmått, så strunta med andra ord i de specialmått som medföljer maskinen och använd dina vanliga i stället.