Agua Fresca med ananas och melon

Agua Fresca låter onekligen exotiskt men lyckas med konststycket att slå två stämningsdödande flugor i en smäll. För det första om man översätter det så är namnet bara spanska för färskvatten, och för det andra har det inte ens speciellt mycket med vatten att göra. I det här sammanhanget är det dock samlingsnamnet på en form av alkoholfri fruktdryck som är populär i Mexiko och de kan bestå av alla möjliga frukter, bär, till och med frön och blommor. Den brukar dock delas upp i fyra huvudkategorier; söta, syrliga, frön (och spannmål) samt blommor, och givetvis går det att blanda hej vilt om du är på det humöret.

Agua Fresca med ananas och melon
Söt och sval för sommarkvällen.
Agua Fresca med ananas och melon
Söt och sval för sommarkvällen.
Portioner Förberedelsetid
3portioner 15minuter
Portioner Förberedelsetid
3portioner 15minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skär bort skalet och stocken från ananasen och ha ner bitarna i en mixer.
  2. Kärna ur och ta bort skalet från melonen och ha ner fruktköttet i mixern tillsammans med resten av ingredienserna.
  3. Mixa ordentligt så att det inte finns några bitar.
  4. Ha ner gott om isbitar i stora glas, häll på den mixade drycken och servera genast. Dekorera gärna med exempelvis en limeskiva och ett par myntablad som på bilden, eller vad du känner för att använda.