Älgfärs har väldigt mycket egen smak så det behövs inte jättemycket kryddor faktiskt för att det ska bli gott. Väljer du fullfeta produkter kan det bli väldigt mycket fett i maten, vilket kan vara bra att veta för de som har en lynnig matsmältning.

Den perfekta matlådematen, går att göra direkt i portionsformarna .
Älgfärsgratäng
Den perfekta matlådematen, går att göra direkt i portionsformarna .
Portioner Tillagningstid
4portioner 30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Fräs färsen i oljan. Klipp ner baconet i färsen och fräs lite till. Skiva och fräs champinjonerna och löken i lite rapsolja.
  2. Blanda ner ädelosten och fraichen i färsblaningen. Smaka av med paprikapulver, salt, svartpeppar och eventuellt lite timjan.
  3. Blanda i broccolibuketterna och den skivade stammen i färsblandningen. Häll i blandningen i en ugnsfast form.
  4. Strö över den rivna osten och gratinera i 200°C mitt i ugnen till broccolin är mjuk, ca 20 minuter.