Amerikanska pannkakor är tjocka plättar och det här receptet är väldigt snabblagat. Du har plättarna på bordet inom en halvtimma från det att du börjar vispa, om din spis är någorlunda snabb. Om du som jag använder gjutjärnslagg går det väldigt fort när laggen väl nått rätt temperatur. Då kan det vara enklast att använda två gafflar för att vända plättarna utan att bränna sig.

Amerikanska pannkakor
Toppa med något du tycker om, t ex en god sylt eller färska bär.
Amerikanska pannkakor
Toppa med något du tycker om, t ex en god sylt eller färska bär.
Portioner Tillagningstid
28st 30min
Portioner
28st
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Vispa först ner mjölk, därefter smör och sist ägget. Vispa smeten slät.
  3. Hetta upp laggen och pensla den med smör mellan gräddningarna. I min lagg ryms cirka 1 msk smet per pannkaka, vilket ger totalt 4 stekningar, dvs 28 plättar.
  4. Stek i knappt 2 minuter, eller tills de första bubblorna dyker upp beroende på hur snabb spis du har.
  5. En stektid närmare 2 minuter ger ett ljusare resultat, medan de mörkare behöver närmare 3 minuter. Prova dig fram till vilket du tycker är godast.
  6. Servera nygräddade med exempelvis en god sylt, färsk frukt eller choklad- eller colasås.