Ibland kan det vara trevligt att kunna bjuda på en god efterrätt som man inte behövt slava i köket i timtal för att åstadkomma. Chokladmousse är tacksamt så tillvida att den går snabbt att röra ihop och den uppskattas av nästan alla som gillar choklad. Dessutom är choklad lätt att hitta smakkompisar till!

Apelsinchokladmousse med banankräm
En len ljuvlighet med banankräm och svaga toner av apelsin i moussen.
Apelsinchokladmousse med banankräm
En len ljuvlighet med banankräm och svaga toner av apelsin i moussen.
Portioner Tillagningstid
5portioner 30minuter
Portioner
5portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smält chokladen i vattenbad och rör ner socker, apelsin och äggula. Vispa kraftigt.
  2. Låt chokladsmeten svalna. Vispa grädden. Det går att använda grädden ovispad också, det tar lite längre tid innan moussen stelnar då bara, räkna med cirka en halvtimma längre i kylen.
  3. Blanda ner grädden, vispad eller ovispad, i den avsvalnade chokladsmeten.
  4. Skeda upp moussen i portionsskålar och låt stå i kylen fram till servering. Det kan ta allt mellan en halvtimme och en timme beroende på grädden.
  5. Dela bananen i bitar och mixa till slät smet med en stavmixer samtidigt som du tillsätter den ovispade grädden.
  6. Skeda upp banankrämen på moussen strax före servering.