Ibland kan det vara trevligt att kunna bjuda på en god efterrätt som man inte behövt slava i köket i timtal för att åstadkomma. Chokladmousse är tacksamt så tillvida att den går snabbt att röra ihop och den uppskattas av nästan alla som gillar choklad. Dessutom är choklad lätt att hitta smakkompisar till!

En len ljuvlighet med banankräm och svaga toner av apelsin i moussen.

Apelsinchokladmousse med banankräm

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 5 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

Apelsinchokladmousse

  • 2,5 dl grädde mellangrädde 27% fett
  • 150 g mörk choklad >70% kakao
  • 3 msk strösocker
  • 1 st äggula
  • 0,5 dl apelsinjuice

Banancreme

  • 1 st banan mogen
  • 1 dl vispgrädde ovispad

Instruktioner

  • Smält chokladen i vattenbad och rör ner socker, apelsin och äggula. Vispa kraftigt.
  • Låt chokladsmeten svalna. Vispa grädden. Det går att använda grädden ovispad också, det tar lite längre tid innan moussen stelnar då bara, räkna med cirka en halvtimma längre i kylen.
  • Blanda ner grädden, vispad eller ovispad, i den avsvalnade chokladsmeten.
  • Skeda upp moussen i portionsskålar och låt stå i kylen fram till servering. Det kan ta allt mellan en halvtimme och en timme beroende på grädden.
  • Dela bananen i bitar och mixa till slät smet med en stavmixer samtidigt som du tillsätter den ovispade grädden.
  • Skeda upp banankrämen på moussen strax före servering.