Turkisk yoghurt är inte väldigt söt, så du kan behöva tillsätta lite vaniljsocker för att det inte ska bli allt för mycket syra i kontrast till de andra smakerna. Men smaka av först, vissa apelsiner är så söta att tungan lockar sig. Då kanske det inte behövs så mycket vaniljsocker, som det skulle ha behövts om du haft oturen att råka på riktigt sura apelsiner. Havregrynen ger smoothies lite mer trögflytande konsistens, hoppar du över dem blir det en ganska lättflytande historia i glaset. Men smaken är ju som baken. Vill man ha en matigare, mer mellanmålsbetonad smoothie är havregryn i definitivt att föredra.

Apelsin och choklad. Distinkta och tydliga smaker som passar perfekt ihop.

Apelsinchokladsmoothie

Måltid: Dryck
Kök: Okänt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 2 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt turkisk el grekisk fungerar utmärkt
  • 1 st apelsin
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn

Instruktioner

  • Blanda allt i mixern och mixa till en slät, ganska trög dryck.