Apelsinkyckling med chilitwist

Har du bråttom går det utmärkt att dela kycklingbröstfiléerna till tunnare halvor likt minutfiléerna som säljs dyrt. Pressa handflatan mot kycklingbröstet och för kniven centralt genom kycklingbröstet, med lite träning lär man sig snart hur man snabbt delar ett kycklingbröst i lika stora halvor. På så vis blir tillagningstiden betydligt kortare.

Mitt i fruktigheten dyker chilin upp som en het överraskning.

Apelsinkyckling med chilitwist

Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst

Apelsinsås

  • 1 st apelsin
  • 1 st citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • färsk timjan
  • salt & svartpeppar

Instruktioner

  • Stek kycklingen så att den får lite stekyta.

Apelsinsås

  • Tvätta citronen och apelsinen. Riv skalet och kläm ur saften.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en vid kastrull och sjud upp.
  • Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingbrösten i såsen och sjud 10-15 minuter.
  • Serveras med ris och vitkålssallad med chiliapelsin.

Rulla till toppen